Artis Cantik Vietnam

5 Artis Cantik Vietnam yang Menawan di Tahun 2023

Berikut merupakan 5 Artis Cantik Vietnam yang Menawan di Tahun 2023:

1. Ninh Duong Lan Ngoc

View this post on Instagram

A post shared by Ninh Dương Lan Ngọc (@ninh.duong.lan.ngoc)

Ninh Dương Lan Ngọc (lahir pada 5 Ogos 1990) adalah seorang pelakon dan penyanyi Vietnam. Beliau terkenal dengan peranan-peranan dalam filem “Cua Lại Vợ Bầu”, “Tây Du Ký: Mối Tình Ngoại Truyện”, dan “Gái Già Lắm Chiêu”. Beliau juga merupakan personaliti televisyen popular dan telah menjadi hos bagi beberapa rancangan realiti.

2. Diem My

View this post on Instagram

A post shared by Diem My (@diemmyvu)

Diễm My 9x (lahir pada 13 Ogos 1990) adalah seorang pelakon dan model Vietnam. Beliau terkenal dengan peranan-peranan dalam filem “Mỹ Nhân Ngư”, “Thiên Mệnh Anh Hùng”, dan “Vòng Eo 56”. Beliau juga merupakan ikon fesyen popular dan telah muncul di muka depan beberapa majalah.

Sila baca lagi untuk ketahui 5 Artis Cantik Vietnam yang Menawan di Tahun 2023

3. Mai Phuong Thuy

View this post on Instagram

A post shared by Mai Phuong Thuy (@mpt681988)

Mai Phương Thuý (lahir pada 6 November 1988) adalah seorang pelakon dan model Vietnam. Beliau terkenal dengan peranan-peranan dalam filem “Nhật Ký Vàng Anh”, “Scandal: Bí Mật Thảm Đỏ”, dan “Hương Ga”. Beliau juga merupakan personaliti televisyen popular dan telah menjadi hos bagi beberapa rancangan realiti.

4. Tang Thanh Ha

View this post on Instagram

A post shared by Tang Thanh Ha (@hatangthanh)

Tăng Thanh Hà (lahir pada 29 April 1985) adalah seorang pelakon dan ahli perniagaan Vietnam. Beliau terkenal dengan peranan-peranan dalam filem “Đẹp Từng Centimet”, “Bỗng Dưng Muốn Khóc”, dan “Cô Ba Sài Gòn”. Beliau juga seorang ahli perniagaan yang berjaya dan merupakan pengasas jenama fesyen THẬT.

5. Minh Hang

View this post on Instagram

A post shared by Minh Hang (@minhhang2206)

Minh Hằng (lahir pada 22 Ogos 1987) adalah seorang penyanyi, pelakon, dan ahli perniagaan Vietnam. Beliau terkenal dengan peranan-peranan dalam filem “Giao Hương”, “Bẫy Rồng”, dan “Siêu Nhân X”, dan video muziknya telah ditonton jutaan kali.

Mereka hanya beberapa daripada pelakon-pelakon cantik yang terdapat di Vietnam. Dengan bakat, kecantikan, dan karisma mereka, mereka terus menginspirasi dan menghiburkan penonton di seluruh dunia.

Untuk lebih artikel menarik sila klik sini.


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *